De enorme populariteit van de award-winnende kunstenaar Jim Shore is het resultaat van een leven van toewijding, inspiratie en hard werken. En zoals met de meeste succesvolle mensen, heeft geluk een rol gespeeld. Zoals Jim zegt: “Kunst is iets wat ik heb mijn hele leven heb gemaakt. Het is wat ik altijd heb liefgehad en het enige wat ik ooit wilde doen. Maar het maken van een leven als kunstenaar is niet gemakkelijk. Er zijn duizenden getalenteerde mensen die nooit de kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen. Ik heb geluk gehad. Niet alleen krijg ik nu de kans om te doen waar ik van hou, ik krijg ook de kans om het te delen met mensen over de hele wereld. Ik heb een geweldig cadeau gekregen en ik dank God elke dag. ”

Jim Shore is opgegroeid op het platteland van Zuid-Carolina, de zoon van artistieke ouders die Jim een liefde voor de traditionele beelden van de Amerikaanse volkskunst bijgebrachten. Zijn grootmoeder was een meester quilter die hem waardering gegeven heeft voor het geduld en de vaardigheid die nodig is om ingewikkelde ontwerpen tot leven te brengen. Jim heeft zich laten inspireren door deze wortels. “Er is een onschuld, een zuiverheid in de ontwerpen gevonden in het begin van de Amerikaanse kunst, in het bijzonder in quilts. Deze meesterwerken zijn ontworpen door kunstenaars die echt gedreven zijn om ze te maken. Ik verzamel quilts die meer dan 150 jaar oud zijn en als ik kijk naar het niveau van de vaardigheid en creativiteit waarmee ze gemaakt zijn ben ik voortdurend verbaasd. Het is de hoogste kunst van elke dag, vaak bescheiden omgeving. ” Aanvankelijk maakte Jim zijn kunst waar en wanneer hij kon. Hij studeerde bouwkunde en ontving een graad in het bedrijfsleven, maar dat is geen kunst. Hij steunde zijn jonge gezin als ingenieur, toonde zijn vaardigheden als een beeldhouwer en schilderde in zijn vrije tijd.

Na een tijd hard werken, wat financiƫle tegenvallers en valse starts, richtte Jim zijn eigen bedrijf op. Vandaag de dag is het een wereldwijde onderneming geworden, die samen met Enesco en Disney, zorgt dat er in meer dan 25.000 winkels wereldwijd zijn kunst te koop is.

Jim Shore